Corona

Generelle retningslinjer omkring forebyggelse af COVID-19

Retningslinjerne bliver revideret løbende.

Selvom mange restriktioner er ophørt pr. 1. februar 2022, så opfordrer vi stadig til:
  • Hyppig håndvask og afspritning
  • Afstand
  • Udluftning 
  • Og hvis muligt at bruge eget udstyr fx. hjelm  
Ud over de punkter, der er nævnt i denne vejledning, skal du altid følge den konkrete vejledning og de anvisninger, du får fra skolens personale.

Retningslinjerne bliver desuden suppleret og uddybet af yderligere sundhedsmæssige forholdsregler og retningslinjer for de områder og situationer, som kræver det, fx ophold i skolens forskellige værksteder.

Ikke længere krav om coronapas v. vaccine eller test

Pr. 1. februar 2022 er det ikke længere et krav at kunne fremvise et coronapas. Dog anbefaler vi stadig, at man lader sig teste.

Du kan også læse nærmere på sundhedsstyrelsen hjemmeside www.sst.dk eller på www.coronasmitte.dk.

Mundbind/visir

Pr. 1. februar 2022 er det ikke længere et krav at børe mundbind. Det er nu op til den enkelte, hvorvidt man ønsker at bære mundbind/visir.

Du må gerne komme på skolen, hvis...

  • du er nærkontakt fx når én i din husstand er smittet, men er uden symptomer. Der anbefales en test 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt.
  • du er øvrig kontakt fx underviser/elev-kontakt, men er uden symptomer. Der anbefales en test 3 døgn efter den smittede persons testtidspunkt.
Testes du positiv skal du følge de normale retningslinjer bl.a. selvisolation og yderligere test.

Du må ikke komme på skolen, hvis …

  • du er konstateret smittet med COVID-19. Du skal kontakte skolen, skal du gå i selvisolation indtil symptomerne er ophørt.
  • du har symptomer som fx hoste, feber, hovedpine, ondt i halsen, muskelsmerter eller vejrtrækningsbesvær. Opstår symptomerne, mens du er på skolen, skal du hurtigst muligt tage hjem og blive hjemme. Du hurtigst muligt have taget en PCR-test. Er denne positiv skal du blive hjemme indtil symptomerne er forsvundet.

Kontakt skolen, hvis du er smittet med COVID-19

Hvis du konstateres smittet med COVID-19, har du pligt til at orientere dem, du har været i nær kontakt med, og som kan have været udsat for smitte. Du skal derudover kontakte kundeservice ved AMU-Vest på 79 14 03 22. Skolen orienterer dine nære kontakter i skoleregi, så de kan være særligt opmærksomme på sygdomstegn og i endnu højere grad følge de generelle råd om god hygiejne. Dem, der bliver orienteret, kan finde supplerende information i Sundhedsstyrelsens materiale til nære kontakter, men skal i øvrigt møde op på skolen som hidtil planlagt.

Det bemærkes, at der ikke er hjemmel i epidemiloven til at videregive helbredsoplysninger på navngivne personer. Reglerne om tavshedspligt gælder derfor også i denne situation. Det betyder, at skolen ikke må oplyse navne på kursister og medarbejdere, der er smittet med COVID-19, til dem, den smittede har været i kontakt med.