Velkommen på AMU-kursus
For at alle kan få et kursus og et behageligt ophold på AMU-Vest, skal vore sikkerhedsforskrifter og retningslinjer overholdes.
Daglig undervisningstid
Mødested
Mødetiden på erhvervsuddannelserne følger ofte mødetiden på AMU-kurserne, så derfor hold øje med dit indkaldelsesbrev eller tal med din kontaktlærer på erhvervsuddannelsen.
Parkering
P-pladser ved hovedindgangen på Spangsbjerg Møllevej 304-306, samt ved indgangen på Ravnevej 9.
Handicap- og gæsteparkering bedes friholdt til rette formål.
Busforbindelser
Garderobe
Arbejdstøj/sikkerhedssko
Sygdom
Uddannelsesbevis
Kantine

Kantinen tilbyder dagligt stort og velassorteret sortiment. Vi modtager gerne kontant betalinger og der kan også anvendes dankort i kantinen. Der er venlig selvbetjening. Vi beder dig stille det brugte service på plads.
Køleskab til medbragt mad og drikke findes til fri afbenyttelse i kantinen.
Nyhed: Ved fremvisning af check-in på AMU-Vest via facebook giver vi et gratis rundstykke samt en kop kaffe i tidsrummet 07.30 – 08.00 på din 1. kursusdag.
Alkohol og euforiserende stoffer
Det er ikke tilladt at være påvirket af alkohol eller andre rusmidler og der er følgende retningslinjer for kursister på centret:
- Vi har en nul-tolerance over for alkohol og euforiserende stoffer.
- Der kan blive gennemført tests for alkohol og euforiserende stoffer.
- Der kan forekomme uanmeldt politikontrol med narkohund.
Eleven/kursisten vil blive bortvist, hvis det konstateres, at denne er påvirket af euforiserende stoffer eller alkohol. Bortvisning vil ligeledes forekomme ved indtagelse, besiddelse, salg eller videregivelse af enhver form for euforiserende stoffer. Ved bortvisning på grund af salg af euforiserende stoffer, vil politiet blive orienteret, ligesom fund af stoffer ved narkohund håndteres af politiet.
Rygning
Centret ønsker ikke at udsætte ikke-rygere for passiv rygning, så følgende retningslinjer for rygning er indført på centret:
- Rygning er tilladt udendørs på de dertil anviste arealer.
- Der vil blive givet advarsler ved manglende overholdelse.
- Ved gentagende overtrædelser kan eleven/kursisten blive bortvist.
Ordblind
VEU-godtgørelse (Voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse)
Indkvartering
Fritidsmuligheder
Download ’Esbjerg Live’ i App Store eller Google Play eller brug links herunder.
Beskæftigede
Støtteregler for deltagelse på AMU-kurser.
- VEU-godtgørelsen udgør 100% af højeste dagpengesats.
- Fuld egenbetaling for personer der i forvejen har en kortere/videregående uddannelse.
- Befordringstilskuddet udgør 1,00 kr. pr. km. - udover 24 km. dagligt. Samlede tilskud under 34 kr. udbetales ikke.
- Tilskud til indkvartering udgør indtil 500 kr. for hver overnatning.
Kræver du bor mere end 60 km. fra skolen.
Beskæftigede kan søge VEU-godtgørelse i forbindelse med deltagelse på AMU-kurser.
Virksomheden kan derudover trække på områdets uddannelsesfond.
Økonomi
For de fleste AMU kurser er der en deltagerbetaling. Betalingen afhænger af om deltageren er i AMU-målgruppen, som omfatter deltagere, der ikke har uddannelse over erhvervsuddannelsesniveau.
I 2020 er deltagerbetalingen, for AMU-målgruppen, på de fleste kurser 126,00 kr. pr. dag, på enkelte kurser er den dog 188,00 kr. pr. dag. Der kan være et tillæg på op til 700 kroner pr. uge, hvis kurset tilrettelægges under særlige forhold. For kursister i AMU målgruppen, kan der eventuelt også søges om løntabsgodtgørelse, VEU, under kurset.
Personer med en videregående uddannelse kan også deltage i AMU, men de skal betale fuld deltagerbetaling. Ved fuld deltagerbetaling forstås en betaling, der svarer til taxametertilskuddene og den almindelige deltagerbetaling. Den samme betaling gælder, når jobcentre bevilger og køber kurser til ledige.
For begge målgrupper kan der være ekstra udgifter til prøver, beviser, lægeattest m.m.
AMU Vest tilbyder også IDV kurser, altså virksomhedstilrettede kurser, der ikke er omfattet af AMU lovgivningen. Kontakt os for at få aktuelle priser på disse kurser.
Afmeldingsgebyr
Framelding
Ved en deltagers framelding senere end en uge før uddannelsens første dag betaler arbejdsgiveren eller den selvstændige erhvervsdrivende 1.500 kr. for uddannelser med en vejledende varighed på til og med 37 lektioner og 2.500 kr. for uddannelser med en vejledende varighed på mere end 37 lektioner.
Udeblivelse
Ved en tilmeldt deltagers udeblivelse fra uddannelsens første dag betaler arbejdsgiveren eller den selvstændige erhvervsdrivende 2.500 kr. for uddannelser med en vejledende varighed på til og med 37 lektioner og 3.500 kr. for uddannelser med en vejledende varighed på mere end 37 lektioner.
Fritagelse
Dokumenterer arbejdsgiveren eller den selvstændige erhvervsdrivende, at udeblivelse eller framelding skyldes lovligt forfald, fritages denne for betaling.
Forsikringsforhold
Skolens forsikring dækker alene medens undervisningen foregår og ikke f.eks. i pauser, uanset hvor man befinder sig.
Vær godt forsikret
Det er din egen forsikring, der må dække skader og ulykker alle andre steder og tidspunkter end nævnt ovenfor.
Eksempelvis skal din egen forsikring træde til ved hændelser i skolens teorilokaler, motionsrum, gange, trapper, kantine og udenoms arealer.
Reglerne er indviklede, så det er vigtigt, at du er godt forsikret, når du starter på kursus eller uddannelse.