Personbefordring for lastbilchauffører

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
42848 - Personbefordring for lastbilchauffører

Målgruppe: Godschauffører, som ønsker at udvide deres arbejdsområde til også at omfatte erhvervsmæssig personbefordring i busser.

Beskrivelse: Deltageren kan på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde føre og betjene køretøjet og er i stand til at vurdere egen og andre trafikanters adfærd og på denne baggrund udføre en sikker og forsvarlig kørsel. Deltageren udvider eller ændrer sit arbejdsområde til (også) at indbefatte erhvervsmæssig kørsel med bus.

Deltageren har erhvervet kørekort, kategori D-EP jf. gældende myndighedskrav beskrevet i undervisningsplanen for køreuddannelse til denne kategori, jf. bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stor bus (kategori D).

Deltageren kan, på baggrund af sin grundlæggende kvalifikationsuddannelse som lastbilchauffør, suppleret med emnerne, der er målrettet buskørsel, føre køretøjet rationelt med hovedvægt på sikkerhed, anvende reglerne og har kendskab til sundhed, færdsels- og miljøsikkerhed, service og logistik jf. Færdselsstyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Uddannelsen opfylder endvidere uddannelseskravet jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) om buspassagerers rettigheder.

Fagnummer: 42848 Personbefordring for lastbilchauffører Varighed 15 dage AMU-pris: DKK 3.120,00 Uden for målgruppe: DKK 19.355,50