Rengøring og hospitalsservice (EUD)

Med speciale indenfor hospitalservice eller virksomhedservice

Som rengøringstekniker eller serviceassistent arbejder du med professionel rengøring, hygiejne og service. Du kan arbejde selvstændigt og tilpasse dig nye arbejdssteder og nye opgaver. En vigtig del af arbejdet går ud på at yde god service til andre mennesker. Du arbejder med kvalitetssikring, arbejdsplaner og arbejdets tilrettelæggelse.

Under uddannelsen lærer du om rengøringsteknikker, hygiejne og miljøforhold, og om hvordan du plejer og vedligeholder forskellige materialer.

Med specialerne kan du søge arbejde inden for hospitalsområdet eller som en alsidig servicemedarbejder ved større og mindre virksomheder. Du kan også starte dit eget rengøringsfirma eller læse videre på akademiuddannelserne Serviceøkonom eller Hygiejne og rengøringsteknik.

Uddannelsens opbygning afhænger af din alder og eventuelle tidligere arbejdserfaring.
Hovedforløbet er opdelt i 4 skoleperioder. Du skal normalt have en uddannelsesaftale med en virksomhed for at starte på hovedforløbet. I mellem skoleperioderne er du i praktikforløb i virksomheden.

Du kan afslutte uddannelsen som rengøringstekniker(trin 1) og som serviceassistent med speciale i hospitalsservice (trin 2) eller virksomhedsservice (trin 2)
  • Rengøringsteknikeren arbejder med professionel rengøring og serviceopgaver. Under uddannelsen lærer du også, hvordan du skal udføre arbejdet uden selv at få fysiske skader.
  • Hospitalsserviceassistenten arbejder med, ud over professionel rengøring blandt patienter, at anrette mad og drikke. Du lærer at transportere patienter og hjælpe med praktiske opgaver i forbindelse med afdøde.
  • Virksomhedsserviceassistenten arbejder også med, ud over rengøring, lettere kantinearbejde, herunder at anrette og servere mad. Lettere kontoropgaver som kopiering, omdeling af post m.m. indgår også i arbejdsopgaverne.

Eksempel på opbygning af uddannelsen

Se eksempel på uddannelsens opbygning her: Serviceassistentuddannelsen

Hvis du er over 25 år og har erfaring fra arbejde i branchen eller har en anden uddannelse, kan dit uddannelsesforløb afkortes. Du skal derfor starte med at få en RKV, realkompetencevurdering, der bruges som udgangspunkt for din uddannelsesplan.

Adgangskrav og deltagerforudsætninger se mere på serviceassistent

Du skal selv finde en praktikplads inden start på Hovedforløbet og opfylde overgangskravene.

På lærepladsen.dk kan du finde en oversigt over godkendte praktiksteder.

Hvis du har mere en 2 års relevant erfaring fra branchen kan du måske starte direkte på hovedforløbet uden praktikplads.

Der er ikke mulighed for at starte uddannelsen under Ny mesterlæreordningen.

Du kan læse mere om uddannelsen på SUS: serviceassistentuddannelsen

Kurser

Hent en brochure her!