Transport

Bliv godt kørende med en transport uddannelse fra AMU-Vest!

Vi tilbyder kurser, efteruddannelser og erhvervsuddannelser inden for transport.

Kom derfor hos AMU-Vest i gang med lastbil, bus, taxi og varebil.

Transportbranchen er i vækst, og derfor efterspørges der arbejdskraft i hele Danmark samt erfaring og ekspertise, der ofte kræver en specifik transport uddannelse.

AMU-Vest er blandt regionens førende udbydere af uddannelser på området for transport. Find derfor en lang række korte kurser og AMU-uddannelser til lastbil, bus, taxa og varebil, så du hurtigt opnår nye kompetencer og en styrket jobprofil.

Vi tilbyder kørekort og efteruddannelse til:

  • Varebil uddannelse: varighed af 3 dage
  • Taxa uddannelse: Varighed af 10 dage (pakke inkl. BAB og introduktion til off. Servicetrafik:15 dage)
  • Lastbil uddannelse: Varighed af 30 dage
  • Bus uddannelse: Varighed af 30 dage

Udover vores kvalifikationsuddannelser og korte kurser tilbyder AMU-Vest også en række efteruddannelser til chauffører samt EU-kvalifikation, befordring af bevægelseshæmmede (personbefordring), lastsikring og ADR bevis (kørsel med farligt gods).

Og du kan også finde den 2-årige erhvervsuddannelsen ‘Vejgodschauffør’, der giver dig mulighed for selvstændigt at arbejde med forskellige opgaver inden for godstransport.

Arbejdet som chauffør

Foruden kørslen er der som chauffør en del serviceopgaver i arbejdsbeskrivelsen.

Du vil som chauffør stå for planlægning af kørslen, bagagetransport og brug af evt. liftsystem. Hvis du arbejder med persontransport som chauffør, kører du typisk med biler eller busser af forskellige typer. Det kan være limousiner, privatbiler, ministerbiler eller minibusser til særlig kørsel, som fx kørsel med handicappede, pensionister og skolebørn

Som faglært godschauffør kan du køre lastbil med påhængskøretøj på en trafiksikker, energi- og miljørigtig måde. Du behandler transportdokumenter, håndterer stykgods, vurderer vægtfordeling og sørger for lastsikring. 

Arbejdet som vejgodschauffør er et afvekslende arbejde med mange forskellige transportopgaver. Du har ansvaret for at overholde leveringstiden, arbejder selvstændigt og er ofte alene i mange timer på landevejen både i Danmark og udlandet. 

Faciliteter og undervisere

AMU-Vest råder over en garage med et stort praktisk område.

Vores undervisere er kompetente praktikere, som formår at formidle på en jordnær måde, så du kommer effektivt gennem en transportuddannelse med et AMU-kursus.

Bemærk

Der findes fire forskellige kørekortkategorier til lastbiler og busser, og du skal først have erhvervet dig et kørekort til personbil for også at kunne tage et stort kørekort.

Kategorierne og alderskravene ser ud som følgegende:

  • Kategori C1: 18 år
  • Kategori C:   21 år
  • Kategori D1: 21 år
  • Kategori D:  24 år

Der findes visse undtagelser fra alderskravene, som du kan læse om i kørekortbekendtgørelsen.

Prøvegebyr betales af kursisten.

Kurser

ADR-Bevis
BAB-Bevis
Bus
EU-Bevis
Lastbil
Lastsikring
Taxa
Varebil
Øvrige kurser
Hent en brochure her!