EUD Struktør
Sådan kommer du ind på uddannelsen
Næste optag på grundforløb 2:
Struktøruddannelserne grundforløb 2: 08.01.25
Struktøruddannelserne grundforløb 2: 04.08.25Kontakt AMU-Vest på 7914 0322 hvis du vil vide mere om hvordan du kommer i gang som struktør.
Sådan kommer du ind på uddannelsen
Uddannelsen foregår hos AMU-Vest, og du kan begynde på din erhvervsuddannelse som struktør på to måder:
Ny mesterlære
- Her bliver du oplært i en virksomhed det første år.
- Du kan komme i gang med uddannelsen, lige så snart du har en læreplads hos en godkendt virksomhed.
Grundforløb
- Når du vælger grundforløbet, starter du uddannelsen direkte på skolen. Grundforløbet for struktøruddannelsen hedder: ”Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger”. Du søger ind via Optagelse.dk
Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger
3 forskellige uddannelser med en fælles indgang.
Som struktør eller brolægger arbejder du med de store byggerier og anlægsopgaver ved sygehusbyggeri, kontorhuse, veje, broer, boligkvarterer, torve og pladser.
Du lærer at arbejde i og med forskellige materialer ud fra plantegninger og beregninger. Du omsætter ingeniørens tegninger til virkelighed. Du bruger CAD og lommeregneren sammen med din praktiske tilgang til et arbejde.
Som færdiguddannet kan du gå direkte i job og skabe dig en karriere i en privat eller offentlig byggevirksomhed/ entreprenørvirksomhed. Du vil også have gode faglige forudsætninger til at starte din egen virksomhed. Du kan læse videre på konstruktøruddannelsen og visse akademiske ingeniøruddannelser.
Uddannelsens opbygning afhænger af din alder og eventuel tidligere arbejdserfaring.
Hovedforløbet er opdelt i 6 skoleperioder. Du skal normalt have en uddannelsesaftale med en virksomhed for at starte på hovedforløbet. I mellem skoleperioderne er du i praktikforløb i virksomheden.
På AMU-Vest kan du afslutte uddannelsen som anlægsstruktør eller bygningsstruktør, samt 1. og 2. skoleperiode på hovedforløbet til brolæggeruddannelsen.
- Anlægsstruktøren sørger for at der gøres klar til byggeri. Jorden skal graves, flyttes og planeres. Der skal lægges dræn, kloakering, fundamentet skal støbes i beton, og der skal lægges betonbelægning så som fliser
- Bygningsstruktøren arbejder mest med byggeri over jorden. Det kræver kendskab til de materialer og maskiner, som bruges til kældre, trapper og mure, vejbroer og motorveje m.fl.
- Brolæggeren arbejder med flisebelægninger, kantsten og udsmykningsopgaver i beton, brosten og kantsten på veje, torve og pladser samt i haveanlæg
Eksempel på opbygning af uddannelsen
Se eksempel på uddannelsens opbygning her: Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger
Hvis du er over 25 år og har erfaring fra arbejde i branchen eller har en anden uddannelse, kan dit uddannelsesforløb afkortes. Du skal derfor starte med at få en RKV, realkompetencevurdering, der bruges som udgangspunkt for din uddannelsesplan.
GF1, 20 uger - Grundforløb.
Indgangen Teknologi, byggeri og transport kan du tage på f.eks. Rybners eller en anden erhvervsskole der udbyder GF1. Der er normalt optag i januar og august måned.
GF2, 20 uger - Grundforløb.
Starter på AMU Vest i januar og august måned. En række fag er fælles for anlægs-og bygningsstruktøren samt brolæggeren.
Adgangskrav og deltagerforudsætninger se mere på uddannelsesguiden: adgangsbetingelser
Link ug : Erhvervsuddannelser for voksne Du skal selv finde en praktikplads inden start på Hovedforløbet og opfylde overgangskravene.Praktikstedet skal være godkendt af Det faglige fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget. På lærepladsen.dk kan du finde en oversigt over godkendte praktiksteder.Se mere om uddannelserne på bygud.dkDu kan også se mere her blivstruktør.dk